RODO

POLITYKA PRYWATNOŚCI w Konkret-Tech Mariusz Rabiega - TECH4U.PL

I. Postanowienia Ogólne

Postanowienia poniższe stanowią politykę prywatności (dalej: „Polityka Prywatności”), która określa informacje dotyczące zbierania danych, w tym danych osobowych użytkowników usług(i) sklepu internetowego www.TECH4U.PL. Informujemy, że administratorem Twoich danych osobowych jest Konkret-Tech Mariusz Rabiega z siedzibą przy ul. Gagarina 42/1, 54-620 Wrocław, o numerze NIP: 9222666307.  Kontakt z Konkret-Tech Mariusz Rabiega w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem e-mail biuro@tech4u.pl.

II. Dane osobowe

Konkret-Tech Mariusz Rabiega dokłada wszelkich starań, aby prowadzony serwis https://www.tech4u.pl ułatwiał każdemu użytkownikowi przeglądanie strony i składanie zamówień. Dlatego w trosce o bezpieczeństwo i wygodę zakupów informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików cookies oraz innych podanych dobrowolnie danych osobowych. Dane, o które będziesz proszony w formularzach zamówień, są niezbędne do działania serwisu lub realizacji usługi. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

III. Rodzaje i cel wykorzystania danych

Dane Osobowe

Konkret-Tech Mariusz Rabiega przetwarza dane osobowe w różnych celach, jednak zawsze zgodnie z prawem.

Cookies (Ciasteczka)

Konkret-Tech Mariusz Rabiega zbiera automatycznie dane zawarte w plikach cookies podczas korzystania ze strony internetowej sklepu internetowego. Cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do wykonania danej operacji, np. w postaci uwierzytelnienia, zbierania danych statystycznych lub zapisania danych w formularzach kontaktu lub zamówienia.

Cookies nie są szkodliwe dla komputera, dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Jednakże w ustawieniach przeglądarki można dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies, w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu końcowym użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania przeglądarki. Usługa lub jej poszczególne funkcjonalności mogą jednak bez plików cookies nie działać poprawnie.

Kupujący akceptuje następujący zapis regulaminu: „Wyrażam zgodę na przekazanie mojego adresu e - mail do Ceneo SA z siedzibą we Wrocławiu oraz na przetwarzanie przez Sklep Konkret-Tech Mariusz Rabiega oraz Ceneo SA, moich danych osobowych w celu wypełnienia ankiety z opinią o dokonanej transakcji w Sklepie www.tech4u.pl zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10.05.2018 r. Dz.U. 2018 poz. 1000 oraz rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych.”

Subskrypcja bezpłatnych newsletterów

Zaprenumerowanie elektronicznego i bezpłatnego newslettera należącego do Konkret-Tech Mariusz Rabiega wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego adresu e-mail. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej serwisu.

Niezapowiedziane Wiadomości

Konkret-Tech Mariusz Rabiega zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości Konkret-Tech Mariusz Rabiega rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do ważnych zmian w serwisie (np. zmiany regulaminu, polityki prywatności).

IV. Uprawnienia użytkowników w zakresie danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych jest Konkret-Tech Mariusz Rabiega z siedzibą przy ul. Gagarina 42/1, 54-620 Wrocław, o numerze NIP: 9222666307, tel. 790 40 30 13, mail biuro@tech4u.pl.

2. Sklep Konkret-Tech Mariusz Rabiega  przykłada szczególną troskę do ochrony danych osobowych klientów i chroni je zgodnie z wymogami ustawowymi. Konkret-Tech Mariusz Rabiega zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa. Dane osobowe będą wykorzystane jedynie w celu realizacji zamówienia. Jeżeli wyrazisz zgodę na podany adres e-mail możemy wysyłać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie (newsletter Konkret-Tech Mariusz Rabiega).

3. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych, zwanym dalej RODO.

4. Dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zamówienia złożonego na stronie sklepu internetowego www.tech4u.pl, wysyłki przesyłki z zamówionym przedmiotem oraz ewentualnego postępowania reklamacyjnego. Zbieramy tylko i wyłącznie następujące dane osobowe:
- imię i nazwisko,
- adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy),
- numer telefonu
- adres e-mail

5. W celu realizacji umowy w przypadku wysyłki towaru za pomocą spedytora dane osobowe będą przekazane podmiotowi realizującemu tą usługę (Poczta Polska, Inpost, RUCH, firma kurierska DPD).

6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 6 lat – jest to związane z zachowaniem procedur dotyczących rękojmi za towar oraz prowadzenia dokumentacji finansowej.

7. Podanie danych osobowych jest niezbędne do zawarcia umowy, w przypadku niepodania danych niemożliwe jest zawarcie umowy.

8. Osoba podająca dane osobowe ma prawo do:
- żądania od Administratora Danych Osobowych dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia (bycia zapomnianym) lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 15, 16, 17, 18 RODO),
- wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania (art. 21 RODO),
- przenoszenia danych (art. 20 RODO),
- wniesienia skargi do organu nadzorczego (art. 77 RODO),
- cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie (art. 7 pkt. 3 RODO).
W celu realizacji powyższych praw prosimy zainteresowane osoby o kierowanie żądań i pytań na e-mail: biuro@tech4u.pl

9. Dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

Konkret-Tech Mariusz Rabiega stosuje środki techniczne i organizacyjne, których celem jest jak najlepsze zabezpieczenie gromadzonych danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem lub niewłaściwym wykorzystywaniem przez osoby nieuprawnione.

V. Zmiany Polityki Prywatności

Konkret-Tech Mariusz Rabiega zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego użytkownika serwisu należącego do Konkret-Tech Mariusz Rabiega obowiązuje aktualna „Polityka Prywatności”. O zmianach Polityki Prywatności, Konkret-Tech Mariusz Rabiega będzie informować na stronach serwisu w dziale Aktualności.

VI. Dodatkowe informacje

W przypadku pytań lub wątpliwości, co do Polityki Prywatności, Konkret-Tech Mariusz Rabiega prosi o kontakt na adres e-mail podany na stronach serwisu biuro@tech4u.pl.


 
 
 
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl